Magyarország megújul

Meghívó: Projektzáró rendezvény

Nyomtatás

Október 26-án, 11.00 órától az Integrált esélyteremtő és foglalkoztatási program
a Tokaji Kistérségben című projekt zárórendezvényére kerül sor, melynek helyszíne a Toldi Fogadó lesz Tokajban.

Bővebben...

Ismét felvonult a tokaji Fűzfonó csapata

Nyomtatás

2012. október 6-án a Tokaj Hegyaljai szüreti felvonuláson a kosárfonók újra felvonultak. A feldíszített lovaskocsin fonott üvegek, demizsonok, kosarak hirdették a szakmát, csinos lányok kosárból kínálták a szőlőt, a Fűzfonó munkatársai pedig fonott üvegekből a tokajit.

Bővebben...

Aki kipróbálná a fűzfonást...

Nyomtatás

A Tokaji Fűzfonó készített egy DVD-t (belső használatra), amelyen a leggyakoribb kosárfonási és fonott bútor készítési fogástechnikákat mutatja be. A technikák a DVD-n tematikusan vannak rendezve. A vállakozó kedvű érdeklődők számára kiragadtunk ebből a filmből néhány technikát, és olyan sorrendbe raktuk, hogy kiadja egy nem szokványos kerek kosár elkészítését az elejétől a végéig.

Bővebben...

Elkészültek a Tokaji Fűzfonó gombaszedő kosarai!

Nyomtatás

Elkészültek a Tokaji Fűzfonó gombaszedő kosarai! Öt darabot kisorsolunk a Tokaj-Hegyalja Piacon azok között, akik regisztráltak és részt vettek a tervezésben a szeptemberi Tokaj-Hegyalja Piacon. Sorsolás október 14-én 11.00-kor.

Bővebben...

Hangriport a Hegyalja-Piacon

Nyomtatás

Szeptemberben is (mint minden hónap 2. vasárnapján) kint voltunk a Tokaj-Hegyalja Piacon. Két munkatársunkat, Képes Tibort és Cipelle Tiborné Marikát minkrofonvégre kapta a Katolikus Rádió riportere. A felvétel 2012. október 7-én került adásba a Hagyományok éltetői c. műsorban.
A beszélgetés itt is meghallgatható: