Magyarország megújul

Szakmai kirándulás

Nyomtatás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület augusztus 24-én Monokra szervezett kirándulást a 25 fő hátrányos helyzetű munkavállaló számára és a projektben foglalkoztatott menedzsment tagok számára, ahol megtekintettük Barna István népi iparművész ültetvényét és telephelyét.

A kirándulás célja az volt, hogy a dolgozók betekintést nyerjenek a fonáshoz használt alapanyag megtermelésébe és feldolgozásába. A kirándulás azért is hasznos és tanulságos volt, mivel eddig a vessző alapanyagot csak fonásra előkészített állapotukban látták, és dolgozták fel a munkavállalók és mivel a projektgazda a jövőben saját ültetvényt fog telepíteni és feldolgozó gépeket fog beszerezni, aminek használatát a projektben részt vevő célcsoportnak is meg kell majd tanulnia.

A kirándulás keretében alkalom nyílt arra, hogy a foglalkoztatottak megismerjék élőben a fűzfajtákat. Barna István a helyszínen ismertette a munkafolyamatokat, a fűzfajták szakszerű gondozását. A telephelyen megismerhettük mindazon gépet és berendezést, melyek a vesszők betakarításához és feldolgozásához szükségesek, megnézhettük, hogyan működik egy nagy teljesítményű hántoló gép munka közben.

A kirándulás tartalmasan, hasznosan és jó hangulatban telt. Mind a 25 fő munkavállaló megtapasztalhatta, mi mindennel kell még foglalkoznia majd a projekt keretében, és milyen munkafázisok szükségesek ahhoz, hogy a vessző alapanyag a fonópadra kerüljön.

A kirándulásról készült fotóalbum a galériában tekinthető meg.