Magyarország megújul

Az összefogás ereje az új épület

Nyomtatás

2012. június 8-án pénteken ünnepélyes keretek között átadásra került a tokaji Fűzfonó üzem új épülete. A 322 négyzetméteres alapterületű üzem a 23 kosárfonó munkatárs és vezetőik számára biztosít kulturált környezetet a napi feladatok ellátására. Az átadás napján a vendégek megtekinthették a kosárfonás hagyományőrző tevékenységének modern, ugyanakkor kényelmes és egyszerűségében elegáns új színterét, a különböző funkciójú helységeket és a parkosított környezetet.

Sokan elfogadták meghívásunkat és megtiszteltek jelenlétükkel rendezvényünkön. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat erejének egyik forrása a lelkes helyi kezdeményezők - amilyen a tokaji csoport is - aktív tevékenysége, melyhez csatlakoztak a projekt munkatársai és váltak immár az egyesület részévé.

A tokaji kosárfonó képzési és foglalkoztatási projekt a szolgálat tevékenységében, a régióban kiemelt figyelemmel kísért kezdeményezés. A kosárfonóban az összefogás ereje is segíti napi szinten a feladatok ellátását, és egy-egy fordulópontnál ez az erő továbblendít. Az egyesület vezetői pedig a projekt működtetéséhez adnak iránymutatást, valamint az új épület megszületéséhez nyújtottak segítséget.

Az erő velünk van. Eredménye egy új ház az alkotó kezek munkájához, melyhez társul a tudás ereje, melyre épülhet a projekt zárása utáni időszak, mert mindig az újrakezdés az igazi folytatás.

További képek az átadóról a galériában találhatóak.